Moraira

MorairaMoraira, het ‘Saint-Tropez’ van de Costa Blanca, is van oorsprong een vissersdorpje en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in. Moraira vormt samen met het 4 kilometer landinwaarts gelegen Teulada één gemeente in de provincie Valencia. Het is op ongeveer een uur rijden ten noorden van Alicante en is verbonden door goed onderhouden wegen.

In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Bijna alle toeristen verblijven in vrijstaande villa's, gelegen in residentiële zones en vrijwel altijd voorzien van een eigen zwembad.

Je ziet het op straat ook erg goed aan het soort toeristen dat er rondloopt. Veelal mensen met een bovenmodaal inkomen zonder dat er sprake is van een ballerige sfeer. Je zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar.

Moraira havenIn de bebouwde kom van Moraira heerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt. De sfeervolle terrasjes zijn zeker 's avonds altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te klagen over de belangstelling. Er zijn verschillende dancings en een boel restaurants in en rond het dorp, waarvan sommige aanbevolen door de fameuze Michelin gids.

De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door visinkopers en toeristen uit de hele omgeving. Men kan ook boten huren, go-cart- en paardrijden, golf, tennis, squash en basketbal spelen en bowlingen.

De middagtemperatuur is steeds boven de 12°C. Er zijn 4 grote stranden op Moraira’s grondgebied, wat een overvloed aan plaats garandeert op het strand, zelfs tijdens de zomermaanden.